Diamond Painting

De beginselen van diamond painten……..

Iedereen werkt volgens een paar standaard stappen. Het zal vanzelf wijzen welke manier van werken het fijnste is.

Bij binnenkomst van het pakket is het verstandig om de kleurnummers van de steentjes te controleren op nummer en het juist geleverde aantal.

Meestal krijg je zakjes met voorgedrukte nummers per zakje en met een inhoud van 200-240 steentjes.

Is er van 1 kleur een grote hoeveelheid, dan kan het voorkomen dat er zakjes worden geleverd met een inhoud van 500 of 1000 steentjes.

Bij een zeer grote hoeveelheid, wordt het gehele aantal ook wel in 1 zipzakje geleverd.!!!!

Komt een nummer niet overeen of het aantal zakjes is onjuist, neem dan contact op met info@sandradiamondpaintings.nl

Natuurlijk vóórdat je begonnen bent!!

Soms moet er zelf even gerekend worden hoeveel zakjes er nodig zijn omdat de legenda’s verschillen.

In enkele gevallen kun je alleen het aantal kleurnummers controleren; de leverancier heeft het dan al geteld in losse zipzakjes gedaan. (bij twijfel kun je dit natellen)

Dan kan het gebeuren dat er geen los blad bijgevoegd is, waarop de nummers etc. staan. En zo zijn er nog een aantal ‘verschillende’ manieren waarop geleverd kan worden. Maar met een beetje logica lukt het allemaal wel.

Alles klopt??!!!!!

Dan de volgende stap………..

Wat te doen met de steentjes: In de geleverde zakjes laten zitten en van daaruit werken of alles sorteren, in afsluitbare bakjes doen met nummer en eventueel symbool en dan vanuit die bakjes werken.

Dit is een keuze……. Bij de eerste keer painten, zou ik vanuit de geleverde zakjes werken, eerst kijken of het bevalt voordat er grote hoeveelheden bakjes of potjes worden aangeschaft.

Wel zorgen voor een aantal zipzakjes waar de restantjes in bewaard worden. (bij heel winkels te krijgen en vaak zitten er al een aantal bij de geleverde afbeelding.)

Er zijn verschillende ‘tools’. Soms zit er een pen met een stukje wax is, soms een pincet of beide….

De pen heeft een holle punt. Je prikt met de punt in het stukje wax (!!!!let op!!! De wax zit tussen twee velletjes plastic, dus vóór het prikken een stukje plastic omhoog halen).

Zodra de punt gevuld is, blijven de steentjes licht plakken en kun je ze oppakken en plakken.

Er kan ook aan de achterkant van deze pen een stukje zitten waarmee je bijv. 3 steentjes tegelijk kunt oppakken.

Met de pincet kun je de steentjes per stuk plakken of twee/drie tegelijk. Bij een pincet met een kromme punt kun je deze ‘omdraaien en op z’n kop’ gebruiken om drie tegelijk te pakken en te plakken.

Oefening baart kunst